• Geleceğin Biyogüvenlik Sistemleri

  • Pzt - Cmt

    09:00 - 18:00

  • Bizi Arayın

    (0850) 303-5181

17 Şubat 2020

Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği

Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği

Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği


Gıda üretiminde, ürünün tarlada hasat edilip, tüketicinin sofrasına ulaşıncaya kadar geçen süreçte, tüketicilerin zarar görmesini engellemek amacı ile dışardan bulaşmaları önüne geçmek için yürütülen bir sistem bütünüdür.
Pest kontrol ve gıda güvenliği sistemlerinde amaç;
  • Gıdaları biyolojik risklerden korumak
  • Gıdaları fiziksel risklerden korumak
  • Gıdaları kimyasal risklerden korumak şeklinde özetlenebilir.
Haşere ve kemirgenlerin ortak özelliği ise, bu üç risk etkenini de gıdalara bulaştırma potansiyellerinin bulunmasıdır. Bu yüzden pest kontrol faaliyetleri gıda üretiminin ana başlıklarından birini oluşturmaktadır.
Gıda İşletmelerinde Pest Kontrol Sistemi
Pest kontrol ve Gıda güvenliği kalite güvence sistemlerinin öncelikli başlıklarından biridir. Müşterilerine, uluslararası standartlara uygun ürün ve hizmet sağlamayı hedefleyen işletmeler için üzerinde dikkatle durulması gereken konuların başında gelmektedir. Günümüzde gıda üretiminin sanayileşmesi ile birlikte,  Gıda üretim sektöründeki en önemli konulardan biri pest kontrol ve gıda güvenliği haline gelmiştir.  Gıda işletmelerinde bu süreç ancak Kalite güvence yapılarının oluşması ve sürekliliği ile sağlanabilmektedir.
Pest kontrol ve gıda güvenliği yönetim sisteminde, öncelikle işletmedeki zararlı risk grupları belirlenmelidir. Bu sayede bütün zararlı gruplarının yaratacağı riskler önceden belirlenmiş ve gerekli önlemler önceden alınmış olacaktır. Gıda üretimi yapılan işletmelerde yürütülen pest kontrol faaliyetlerinin sürekliliği de ayrıca önemlidir. Gıda güvenliği kapsamında işletmelerde oluşturulması gerekli önleyici sistemler şunlardır.
Kemirgen Kontrol Sistemi
İşletmenin iç ve dış alanlarında belirlenen, kritik kontrol noktalarında zehirsiz kemirgen tuzakları ve kemirgen yemleme istasyonları yerleştirilerek düzenli periyodlarda kontrolü yapılmalıdır.
Yürüyen Haşere Kontrol Sistemi
İşletmenin iç alanlarında zehirsiz ve çekici özellikte tuzaklar yerleştirilmesi ve kontrol edilmesi şeklinde yapılmaktadır.
Uçan Haşere Kontrol Sistemi
Gıda güvenliğinde uçan haşere türlerinin yarattığı riskler oldukça kapsamlı incelenmesi gerekli konulardan biridir. Öncelikle uçan haşere risklerinin iç alan mı yoksa dış alan kaynaklımı olduğunun belirlenmesi gerekir. İç alanda kurulacak uçan haşere kontrol sistemi ışıklı ve yapışkan tuzaklı ünitelerden oluşturulmalıdır.
Siz de hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız İzmir ilaçlama firmamıza ulaşmanız yeterli olacaktır
 
 
ilaclat.com - Haşere Kontrol, İlaçlama ve Dezenfeksiyon